Bemutatkozás

Nagyapám Bereczky Sándor az 1950-es évek óta méhészkedett Magyarországon, édesapám Popovics György először csak segített apósának, majd saját méhészetet alapított. Az idők folyamán változó méhcsaládlétszámmal termeltek, volt idő, amikor 160 családot kezelt édesapám másodállásban. A családi hagyományokat 2005-től folytattam, saját méhészetet alapítva 10 családdal, majd szép fokozatosan fejlesztettem tovább, jelenleg 53 méhcsalád büszke tulajdonosa vagyok.

A méhész az év nagy részében egyedül végzi a munkáját, de a mézelvétel során a család segítsége nélkülözhetetlen. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy feleségemben segítő társra is találtam, akinek a szorgalma, kitartása, nem utolsósorban ötletei nélkül nem biztos, hogy itt tartanánk, ahol vagyunk.

Igyekszünk folyamatos fejlesztésekkel, új termékekkel évről-évre megújulni. Az idei évben vezettük be a propoliszos tinktúrát, a mézes csemegét, továbbá az Alföldre vándorolva selyemfűmézet hoztunk haza a vásárlóink számára. A 2012-es évben szeretnénk lépesmézet is termelni, továbbá különleges fajtamézekkel előállni (menta, citromfű, meggy, hárs).

[Not a valid template]